Ազգագրական փառատոնի շրջանակներում Արատեսի դպրական կենտրոնում ավանդական հալվայի պատրաատման ծես է։ Մանրամասները կարող եք դիտել Արմինե Մովսիսյանի պատրաստած տեսանյութում։
Արատեսում Արմինե Գոգինյանի պատրաստած հալվայի բաղադարտոմսը մաթեմատիկոս-հայրենագետների ջոկատը ներկայացրել է փոքրիկ խնդրի տեսքով․
Հալվա պատրաստելու համար անհրաժեշտ է օգտագործել 1 կգ կարագի 1/5 մասը, ալյուրի զանգվածը 2 անգամ շատ է անհրաժեշտ կարագի զանգվածից, իսկ շաքարի փոշու զանգվածը հավասար է անհրաժեշտ կարագի զանգվածին։ Շաքարի փոշու փոխարեն կարող եք օգտագործել մեղր, որի զանգվածը 2 անգամ քիչ է օգտագործված կարագի զանվածից։ Վանիլինը՝ ըստ ճաշակի: Որքա՞ն է յուրաքանչյուր բաղադրիչի զանգվածը:
Պատասխանատուներ՝ Արմինե Գոգինյան, Գրետա Բակունց, Արմինե Մովսիսյան